ENA’16. Música

PARLEM DE MÚSICA

 

AMB: MARIA DEL MAR BONET

 

Modera: JORDI BIANCIOTTO

(http://www.jordibianciotto.com)

Periodista i crític musical. Publica a El Periódico de Catalunya des de 1995, i col·labora regularment a les revistes Rockdelux i Enderrock, així com a Enciclopèdia Catalana. Té una columna quinzenal a Nació Digital i col·labora en el programa El Món a Rac1. És autor d’una vintena de llibres sobre música; enciclopèdies, assajos i biografies, ha format part de jurats de premis i concursos musicals, i ha participat a jornades i cicles de conferències sobre música i periodisme. Imparteix classes sobre Música i Indústria Fonogràfica a la Universitat de Barcelona.

 

23/nov. 2016


Avui el tema de la xerrada ENA’16 és la música, i comptem amb la presència d’una de les nostres veus més internacionals. Maria del Mar Bonet celebrarà al 2017 els seus 50 anys de carrera com a intèrpret, compositora i estudiosa de les músiques populars. El periodista Jordi Bianciotto, que està en aquests moments escrivint la seva biografia, ha estat l’encarregat d’acompanyar-la avui a la taula de la Fundació Jordi Sierra i Fabra.

La primera pregunta fa referència al disc que Bonet acaba d’enregistrar a Cuba i que veurà la llum en un parell de setmanes, al desembre. “L’he fet allà i amb músics d’allà perquè inclou temes d’anada i tornada, melodies que van portar els mariners mallorquins quan viatjaven a Cuba i que jo hi he posat lletra”.

En referència al món dels discos va recordar una botiga a Grècia on ella, sempre que hi va “em deixo fortunes, allà”, confessa somrient. En aquesta xerrada s’han parlat molts aspectes de la música, el fet que ja no es venguin tants discos i que hi ha, en canvi, molta més música en directe. “Hi ha ja artistes que graven els seus concerts en directe i, al sortir, se’ls hi dona una còpia al públic com a record. El preu de les entrades inclou també el disc i és una bona idea”.

En quant a la manca de programes musicals de la televisió “pràcticament es limiten a fer programes tipus competicions, no programes que donin suport a la música dels creadors d’avui. A França estimen molt els seus artistes i fan programes musicals molt llargs”. Diu que aquí tenim grans músics i intèrprets i menciona uns quants exemples, entre els quals hi ha noms com Roger Mas, Marina Rossell, Silvia Pérez Cruz, Gemma Humet, Anna Roig, Silvia Comas, Borja Penalva… i molts més.

 

Reportatge complert ENA’16 a la revista trimestral de la Fundació Sierra i Fabra: www.lapaginaescrita.com.

 


Vídeo de la Xerrada

Scroll to Top