ENA’15. Teatre

PARLEM DE TEATRE

 

AMB: ELISENDA ROCA

 

Modera: Xavi Casan

 

17/nov. 2015


 

ELISENDA ROCA

 

Va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i també dirigeix la productora d’audiovisuals Paraula.
En 1991 entra a TVE on presenta l’espai que major popularitat li va donar “Cifras y Letras”.

Va ser al gener del 2006 quan es va estrenar com a directora teatral amb una adaptació de “Misteriós assassinat a Manhattan” de Woody Allen, en el Teatre Tívoli de Barcelona. Al febrer del 2013, dirigeix el musical “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré” en el Teatre Poliorama i aconsegueix el “Premi Butaca” al millor musical.

 

Us passem els seus VÍDEOS i un petit tast de la seva xerrada:

  • “…i després hi ha el teatre. El teatre pot tenir música o no tenir-la. Abans, els musicals del segle XIX es deien òperes, als altres musicals, que eren molt catalans encara que la gent pensi que no, se li deien Zarzuela i tenien un gran èxit i es feien molt aquí, a Catalunya. Després va començar el musical tal com es va concebre en el món anglosaxó de Nova York de principis del segle XX, el musical tal com l’entenem ara…”
  • “…per fer teatre també s’ha de llegir a Dostoievski, també s’ha de llegir a Delibes, s’ha de llegir Sierra i Fabra, s’ha de llegir, i afortunadament, aquí volia arribar, a cassa meva havien molts llibres i, hi havia un pare i una mare als que veiem gaudir amb la lectura i això era la millor publicitat. Mai ens van dir no, aquest llibre no és per a la teva edat. Nosaltres agafàvem un llibre i evidentment ja ens n’adonàvem que si no enteníem massa coses l’havíem de deixar. Mai van dir, mira que la nena està agafant un Artur Miller i té 12 anys…”
  • “… la gent que practica qualsevol tipus d’arts escèniques, il·lusionisme, dansa, teatre, teatre amb música, circ… no s’han deixat vèncer i a les hores s’hi han constituït en petites cooperatives o productores i ho tirant endavant…”
  • “… és una cosa que no he arribat a entendre mai. Segons em diuen els amics entesos d’aquesta cosa a Madrid, és una mena de “ojeriza”, d’obsessió, del senyor Montoro concretament, no pas del Wert, nooo. El govern li deia baixem el 21% d’IVA, perquè els estem ofegant, l’altre deia, no penso baixar res, era una cosa… segueix sent una cosa d’aquest senyor que encara hi es, malauradament, i això deu volgué dir que la pornografia li agrada, perquè està a un 4%. És molt penós, molt definitori…”

 

Vídeo de Presentació


 

Vídeo de la Xerrada

Scroll to Top