ENA’15. Cinema

PARLEM DE CINEMA

 

AMB: ISONA PASSOLA

 

Modera: Albert Plans

 

16/nov. 2015


 

ISONA PASSOLA

 

Des de Abril del 2013 és directora de l’Acadèmia del Cine Català i el 1992 va fundar la productora Massa d’Or Produccions des de on ha portat a terme pel·lícules com Pa Negre d’Agustí Vilallonga i documentals com L’endemà o Per on passa el futur. Un luxa per a tots els que vam està escoltant-la.

 

Us passem els seus VÍDEOS i un petit tast de què va dir:

 

 • “…ha sigut un any complicat, una llarga travessia pel desert, el 21% d’IVA, la pirateria, sense llei de mecenatge, i quan la Generalitat porta al parlament la taxa sobre les operadores telefòniques i és aprovada per l’arc parlamentari, el que ens feia tindre l’esperança de poder refer l’edifici del cinema o almenys una part molt important, va l’Estat i ens ho impugna. Afortunadament havia una reserva feta del pressupost, això vol dir que l’any que ve es veuran els fruits d’aquesta part de temps on la llei va ser vigent i encara no va ser impugnada.
  Salvem l’anyada.
  El cine, és la manera més important que te un país d’explicar-se al món i de reconeixes a sí mateix, i això ens convé més que mai…”

 

 • “…tenim pel·lícules que poden competir amb les d’arreu del món, tenim pel·lícules comercials, altres molt d’autor, molt senzilles, fetes en un moment en què hi ha pocs recursos, però amb una gran creativitat.
  Truman del Cesc Gay
  El rey de La Habana d’Agustí Vilallonga
  Un dia perfecte per volar de Marc Retche
  Nadie ama la noche d’Isabel Coixet
  La Leticia Dolera amb una comedieta preciosa, una joieta…”

 

 • “…Al CONCA de totes les arts, nosaltres hem sigut els que ho hem passat més malament, som els més perjudicats, com ens hem defensat?, fent documentals. Documentals molt bons que és venen a tot arreu. La imatge bona que té el cine català és l’autoria…”

 

 • “… he fet que l’Acadèmia Catalana estigui reconeguda a la Associació d’Acadèmies Europees, tot i no tenir estat. És l’única acadèmia que no té estat…”

 

Vídeo de Presentació


 

Vídeo de la Xerrada

Scroll to Top