Álvaro Solerarpa

Álvaro Solerarpa

PLÀSTIQUES / ENA'16

Artista multidisciplinari nascut a Girona, i establert a Barcelona, es va graduar en Dibuix a l’Escola d’Arts i Oficis d’Olot i Il·lustració a l’Escola Llotja de Barcelona.

Després d’una trajectòria professional de quinze anys en l’àmbit de la publicitat i el cinema, dibuixant shooting boards per a directors com Woody Allen (Vicky Cristina Barcelona, 2008), Alejandro Gónzález Iñárrritu (Beautiful, 2010) o J.A. Bayona (Lo Impossible 2011), comença a desenvolupar un treball vinculat a les arts plàstiques.

Álvaro Solerarpa combina el coneixement de l’anatomia i del dibuix amb el seu interès cap a les formes orgàniques, focalitzant l’atenció en procediments escultòrics i instalatius. El 2006 va realitzar una exposició d’escultures que va titular “El casc: ales a la Imaginació”, i algunes de les seves peces s’exposen al restaurant Tiquets, de Barcelona, propietat dels germans Albert i Ferran Adrià.

El 2015 va presentar la seva sèrie de treballs realitzats amb ossos d’animals morts, metall i plàstic que es va exposar en l’aeroport i l’estació Diagonal del metro de Barcelona, titulada “Vida Tòxica” amb la que va voler representar una natura agredida i transformada per la contaminació i els efectes d’una vida humana sense control ni responsabilitat per el nostre hàbitat.

  • 2014 anomenat ambaixador a Espanya de “Plastic Pollution Coalition”
  • 2015 membre de la Royal British Society of Sculptors, de Londres

Visita el seu Web: solerarpa.com


LA SEVA XERRADA   /   + ENA’16

25/11/2016 PARLEM DE PLÀSTIQUES (#ena16)