Maite Carranza

Maite Carranza

LITERATURA / ENA'17

Maite Carranza neix a Barcelona i s’aficiona a la lectura gràcies als autors anglesos, francesos i russos. De la seva infància escull els llargs estius del Panades. A la universitat estudia antropologia i durant aquests anys s’aficiona a l’esquí i al muntanyisme i escriu la seva primera novel·la juvenil que surt publicada l’any 1989 guardonada amb el Premi de la Critica Serra D-Or.
En els primers anys de la dècada de 1990 havia publicat ja una vintena de llibres i guanyat uns quants premis, però llavors, durant uns anys canvia el seu treball de professora pel de guionista.
Ja instal·lada al nou segle, torna al món de la Literatura Infantil i Juvenil amb el Premi Edebe ¿Quieres ser el novio de mi hermana? Ja l’any 2004 es llança a l’ambiciós projecte de crear una trilogia fantàstica de bruixes. La col·lecció La Guerra de las Brujas, editada per EDEBÉ, amb El Clan de la Loba, El Desierto de hielo y La Maldición de Odi. Altres títols Palabras envenenadas (2010) El fruto de baobab (2013) o la col·lecció de l’entranyable Víctor Yubacuto amb 7 títols. Un nen d’onze anys transgressor, divertit i disbauxat
Té fins al moment 6 premis literaris, entre ells el Nacional de Literatura juvenil del 2011.

 

Viquipèdia: Maite Carranza

Visita el seu Web: Maite Carranza


LA SEVA XERRADA   /   + ENA’17

22/11/2017 PARLEM DE LITERATURA (#ena17)