ENA’16. Literatura

PARLEM DE LITERATURA

 

AMB: VÍCTOR AMELA

 

Modera: JORDI SIERRA I FABRA

(sierraifabra.com)

El 2004 va crear la Fundació Jordi Sierra i Fabra a Barcelona, destinada a promoure la creació literària entre els joves. Aquest mateix any va impulsar la Fundació Taller de Lletres Jordi Sierra i Fabra per a Llatinoamèrica amb seu a Medellín, Colòmbia, que atén més de cent mil nens i joves. Trimestralment pública la revista online “La pàgina escrita” i cada any convoca un premi literari per a menors de divuit anys.

Al 2013, quan s’inaugura el Centre Cultural de la Fundació, va concebre aquest espai de conversa i reflexió que va nomenar Estat de la Nació de l’Art – ENA, un dels seus projectes més personals que enguany arriba a la seva IVª Edició: ENA’16

 

24/nov. 2016


El periodista i escriptor Víctor Amela va ser el nostre convidat a ENA’16 per parlar de literatura. El recentment guardonat amb el Premi Ramon Llull 2016 va compartir taula amb el president de la Fundació, Jordi Sierra i Fabra.

Amela va confessar que és un gran lector des de petit i va fer broma dient que a casa era el germà gran d’una família de cinc germans i que la lectura era el seu refugi. Van mantenir tots dos una xerrada al voltant de la literatura i els llibres. Cap dels dos segueixen les modes i llegeixen i escriuen allò que els ve de gust.

A la pregunta de perquè escriu va riure recordant la frase d’algú que li va dir “escric per no matar” i va dir que l’escriptura impedeix que es facin coses pitjors i, mirant al seu company de taula li va dir “tu, per exemple, si no fossis escriptor series un assassí en sèrie!”.

Es va parlar també de que els escriptors, encara que siguin bilingües com molts escriptors catalans, tenen una llengua amb la que s’expressen millor. Igualment fan els lectors, que escullen les versions en català o castellà, en funció de en quina de les dues llengües se senten més còmodes.

Com a periodista, i també com a escriptor, l’interessen molt les persones i, per això, a la contra de la Vanguardia, on escriu des de fa molts anys, mira de plasmar allò que ha pogut conèixer de cada entrevistat. La xerrada va donar per molts temes al voltant de la seva feina com a periodista –ha fet més de 2.000 entrevistes- i com veu el món dels llibres en la actualitat.

 

Reportatge complert ENA’16 a la revista trimestral de la Fundació Sierra i Fabra: www.lapaginaescrita.com.

 


Vídeo de la Xerrada

Scroll to Top