ENA’16. Teatre

PARLEM DE TEATRE

 

AMB: JOAN VIVES

 

Modera: JAVIER PÉREZ SENZ

(http://elpais.com/autor/javier_perez_senz/a)

Periodista i crític musical. La seva passió per la música l’ha convertit en un dels grans experts de la cultura discogràfica. És un gran coneixedor dels arxius i enregistraments del món operístic, des dels històrics als més actuals. Col·labora al diari El País, Babelia, Radio Clásica i Ràdio 4, de Ràdio Nacional d’España, i a les revistes Scherzo, Revista Musical Catalana, Time Out BCN i Ópera Actual. Imparteix cursos de accés professional al món de la música al Conservatori del Liceu de Barcelona.

 

22/nov. 2016


La segona jornada d’ENA va ser dedicada al món del teatre i, especialment, del teatre musical. Un dels autors, tant de textos com de la música, més reconeguts és el músic Joan Vives, que en aquest moment té en cartell “Gente Bien”, amb La Cubana i també és el responsable la direcció musical de l’obra “Scaramouche”, de Dagoll Dagom, amb música d’Albert Guinovart.

A la taula estava acompanyat per el periodista Javier Pérez Senz, amb qui van departir sobre la dificultat de la creació d’obres de teatre musical, “Ara hi ha molta afició als musicals, de fet se n’han traduït moltes d’obres, però què entenem per teatre musical?” van deixar anar la pregunta i van seguir explicant “En una òpera, per exemple, qui mana és l’autor, però el teatre musical és molt més complex; és tot un món dins de la indústria. Sí, l’art és essencial, es clar, però la indústria és la que domina aquesta activitat multidisciplinària. Un compositor no podria tirar endavant la seva obra sense uns bons actors que sàpiguen cantar i sense un bon productor que entengui la totalitat de l’obra”.

Com a exemple van parlar d’una de les obres de més èxit al teatre musical català “Mar i Cel no hagués estat l’èxit que va ser sense un escenari com aquell, la gent anava a veure un barco enorme damunt l’escenari”. Van parlar també de les pel·lícules musicals, que, en moltes ocasions son “recitals il·lustrats”, un gènere molt digne, però una altra cosa.

 

Reportatge complert ENA’16 a la revista trimestral de la Fundació Sierra i Fabra: www.lapaginaescrita.com.

 


Vídeo de la Xerrada

Scroll to Top