Maria del Mar Bonet

Maria del Mar Bonet

MÚSICA / ENA'16

Acabada d’arribar de París, on ha ofert un concert, i mentre ultima el llançament del seu nou àlbum, ‘Ultramar’, enregistrat a Cuba, la gran dama de la cançó catalana i mediterrània compartirà amb nosaltres les seves reflexions sobre l’estat de la música i els seus gairebé 50 anys de carrera, una efemèride que commemorarà amb un amplíssim programa d’activitats previstes per al 2017.

Nascuda a Palma, Maria del Mar Bonet va venir de molt jove a Barcelona per estudiar ceràmica i aquí els seus camins la van dur ràpidament cap a la música, primer integrant-se al fonamental col·lectiu Els Setze Jutges i després emprenent una carrera en solitari a través de la cançó i les músiques d’arrel tant dels Països Catalans com del conjunt de la Mediterrània.

Ha treballat amb artistes internacionals com ara Milton Nascimento, Mikis Theodorakis, Jackson Browne i Alan Stivell, entre molts d’altres, i ha actuat per tot el món, des del Canadà al Japó passant per Tunísia i Síria, països on hi ha establert lligams amb prestigiosos artistes del món àrab. Ha publicat més de 30 discos y ha rebut els més alts reconeixements i guardons. El 2015 va ser investida Doctora Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears. Maria del Mar Bonet es una de les veus més universals de la música catalana.

També ha col·laborat amb el ballarí, coreògraf i director de la Compañía Nacional de Danza, Nacho Duato, que ha creat tres coreografies amb les seves cançons.

 

Viquipèdia: Maria del Mar Bonet

Visita el seu Web: www.mariadelmarbonet.net


LA SEVA XERRADA   /   + ENA’16

23/11/2016 PARLEM DE MÚSICA (#ena16)